САМОЗАТЪМНЯВАЩА МАСКА, ЗАВАРИЧЕН ШЛЕМ TRUE COLOR, АВТОМАТИЧЕН LCD PM-APS-600TC

22,50 лв.
+ -

АВТОЗАТЪМНЯВАЩА ЗАВАРИЧНА КАСКА POWERMAT PM-APS-600TC (TRUE COLOR)

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

 • Марка:  POWERMAT
 • Захранване:  соларен панел + батерия CR2032
 • Включване/изключване:  напълно автоматично
 • Регулиране на чувствителността:  плавно регулиране
 • Оптичен клас:  1/1/1/1
 • Ниво на изсветляване:  4 DIN
 • Степен на защита в затъмнено състояние:  9-13 DIN
 • UV/IR защита:  до 16 DIN
 • Работна температура:  10 градуса до + 55 градуса
 • Защита на очите съгл. стандарти:  EN379 1/2/1
 • Защита на лицето според стандарти:  EN175
 • Зрително поле:  92 x 42 mm
 • Размери на филтъра:  110 x 90 x 9 mm
 • Време за реакция (осветление - потъмняване):  1/30000 сек
 • Време за реакция (потъмняване – изсветляване):  0,1 – 0,8 s (регулируемо с копчето)

Функционалност

Професионална самозатъмняваща се заваръчна маска, предназначена за заваряване с помощта на методи като MMA (SMAW), MIG, MAG/CO2, TIG, заваряване под флюс (SAW), плазмено заваряване (PAW), плазмено рязане (PAC). TIG заваряване (нисък ток) е възможно от ≥35A (DC) / ≥35A (AC).

Функция за автоматично затъмняване

Сензор, поставен във филтърната касета, автоматично идентифицира началото на заваряването, като дава сигнал, че филтърът автоматично потъмнява и след приключване на заваряването филтърът се връща към по-светло състояние.

Захранване

Козирката се захранва от батерии, които се зареждат по време на работа с помощта на фотоволтаична клетка (батериите не изискват смяна) и батерия CR2032.

Пълноцветна функция (TRUE COLOR)

Отляво изгледът през традиционния филтър / дясната страна е изгледът през филтъра TRUE COLOR).

Използвайки модерен TRUE COLOR филтър, изображението, което се вижда от заварчика, не е тъмно и зелено, както при традиционните филтри, а осветено в естествени цветове, което прави заваряването по-лесно и по-приятно и по-лесно за контролиране на появата на заваръчната дъга върху материала.

Най-важните характеристики

 1. Истински цветове:  Филтърът True Color позволява на заварчика да вижда заобикалящата среда и да заварява в истински цветове, като значително подобрява възприемането на заобикалящата среда. Традиционните филтри за заваряване могат да изкривят цветовете, което затруднява оценката на качеството на заварката и цялостната осведоменост на работното място.
 2. Удобство и ергономичност:  Каската е лека и добре балансирана, осигуряваща комфорт при продължително заваряване. Удобната лента за глава и регулирането на размера и позицията на козирката позволяват адаптирането й към индивидуалните нужди на потребителя.
 3. UV/IR защита:  Филтърът ефективно предпазва потребителя от ултравиолетово (UV) и инфрачервено (IR) лъчение, което може да бъде вредно за очите и кожата. Това е важно, за да избегнете слънчево изгаряне и увреждане на очите по време на заваряване.
 4. Бърза реакция и настройка:  Шлемът за заваряване реагира бързо на заваръчната дъга, което означава, че филтърът автоматично потъмнява за част от секундата. В допълнение, той често предлага възможност за регулиране на степента на затъмняване, което ви позволява да го адаптирате към различни видове заваряване и условия на осветление.
 5. Универсалност:  Нашите шлемове PM-APS-600TC, оборудвани с филтър True Color, са универсални и подходящи за различни видове заваряване като MIG, TIG, MMA и др. Това позволява един инструмент за множество приложения, което е практично и спестява време .
 6. Издръжливост и устойчивост:  Заваръчният шлем е издръжлив и устойчив на механични повреди, което е важно при трудни условия на работа.
 7. Дълготраен източник на захранване:  Шлемовете за заваряване, оборудвани с филтър True Color, често използват енергоспестяващи източници на захранване, което позволява дълготрайна употреба без необходимост от честа смяна на батерията или презареждане.

Струва си да се отбележи, че заваръчната каска с  филтър True Color  може да е малко по-скъпа от традиционните филтри, но предлага значителни предимства по отношение на комфорт, безопасност и качество на заваряване. За професионални заварчици, които заваряват редовно, тази инвестиция може да бъде много печеливша.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!